Advies en Coaching Energiegebruik

In de lange termijn energieplannen van de gemeente is onze wijk een “hybride” wijk. Dat wil zeggen dat de wijk niet van het gas af gaat; maar dat gas zal dan mogelijk groen gas zijn of waterstofgas, of… – veel is nog onduidelijk. 

Wat in alle gevallen de energierekening (en de CO2 uitstoot) naar beneden kan helpen is isoleren van de woning. Dat heeft bovendien een positief effect op het wooncomfort. De vooral wat oudere woningen in onze wijk vragen een specifieke aanpak. Maar er is veel wat we ook samen kunnen doen.

Deze werkgroep zal geleid worden door de energiecoach van deze buurt: Michiel Hillen. En de coaches in opleiding zullen zich vast aansluiten. Er zijn een aantal ideeën:

  1. Een regelmatig spreekuur over isolatie, energiereductie, zonnepanelen, etc. Misschien de eerste tijd via beeldbellen. We kunnen (virtueel) al een kijkje nemen bij mensen die geslaagde projecten hebben uitgevoerd. Of we nodigen specialisten uit om een webinar te geven (bv over vloerisolatie of warmtepompen).
  2. De energiecoach kan bij je thuis de situatie komen opnemen en adviezen geven over wat je zou kunnen doen. Hiervoor meld je je aan bij energieloket-groningen. Die huisbezoeken kunnen nu niet, maar misschien kunnen we via beeldbellen al een eerste stap maken.

Graag toetsen we deze ideeën met die van jou. Als je hiervoor belangstelling hebt: laat het weten aan michiel@energieloket-groningen of ons algemene emailadres duurzaamheidherepoort@gmail.com.