Verslag Werkgroep verkeerssituatie Herewegbuurt maart 2021

In de vorige berichtgeving stond het gezamenlijk voorstel van ARZ en de werkgroep is om de rijrichting van de eerste helft van de Tweede Willemstraat en de eerste helft van de Anna Paulownastraat weer om te draaien. Op deze manier hoeft het verkeer niet meer te zigzaggen door de Sterrebosstraat. De aanvraag is bij de gemeente ingediend en op 3 februari 2021 is de rijrichting veranderd. 

Vanuit de wijk krijgen wij signalen dat 

Op 3 februari 2021 heeft een digitaal overleg plaatsgevonden met alle wijkverenigingen rondom de zuidelijke ringweg en de Combinatie Herepoort. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over de stand van zaken van de aanleg Ringweg Zuid. Er is kort terug geblikt op 2020 en er is uitgelegd welke werkzaamheden in 2021 en verder gaan plaatsvinden.

Momenteel wordt op een groot aantal plekken rondom de ringweg gewerkt. Onze wijk heeft met name te maken met de aanleg van de verdiepte ligging. Momenteel is de Hereweg ter hoogte van het viaduct met de ringweg omgelegd. De Hereweg maakt hier een slinger. Deze slinger wordt op termijn omgelegd naar de andere kant, zodat de laatste damwanden ingetrild kunnen worden. Deze werkzaamheden worden ongeveer in week 42-43 in 2021 uitgevoerd. 

In het Hemelvaartweekend (8-17 mei 2021) is een treinvrije periode ingelast. Op dat moment wordt naar verwachting de verdiepte ligging onder het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat/Helperzoom ingeschoven. In verband met deze werkzaamheden wordt de Verlengde Lodeijkstraat in de periode van 17 april tot en met 23 mei 2021 afgesloten. Daarnaast wordt de Helperzoom in de periode van 1 -24 mei 2021 afgesloten voor autoverkeer. 

In het voorjaar van 2022 (vanaf 11 februari) wordt het verkeer op het Julianaplein voor een periode van 13 weken omgeleid. Voor de omleiding zal een tijdelijke weg worden aangelegd. 

In de periode van afsluiting wordt eveneens de Papiermolentunnel vernieuwd. 

Voor een totaal overzicht van werkzaamheden kan gekeken worden op de website https://www.aanpakringzuid.nl